Afholdte kurser

Der bliver løbende afholdt kurser for frivillige. Læs her hvad udbuddet har været.

Kursus om demens

Kurset fandt sted den 27. november 2014 kl. 13-15 på Ældrecenter Thors Bakke, Møllegade 4, 8900 Randers

Har du som frivillig kontakt med demente, er her kurset, som klæder dig godt på til opgaven. Demenskoordinator Mariann B. Jørgensen fortæller blandt andet om tegnene på demens, og giver gode råd om kommunikation og samvær med borgere med demens.

Kommunikation og forskellighed

Kurset fandt sted den 10.december 2014 kl. 16-18 i mødelokalet på Kollektivhuset, Parkboulevarden 71P, 8920 Randers NV.

Som frivillig er man ofte i kontakt med mennesker, som er anderledes end én selv. Frivilligkoordinator og cand.mag. i antropologi og internationale studier Sigrid Vest Arler fortæller om, hvorfor vi nogle gange har svært ved at forstå hinanden, og giver råd om den gode kommunikation, når vi ikke kan køre på "autopilot".

Nærvær når døden rammer

Kurset finder sted den 20 januar 2015 kl. 15.30-17.30 i Salen på Lindevænget, Vestergade 62, 8900 Randers C.

Det kan være svært at vide, hvordan man som frivillig kan være nærværende i den sidste tid, både for den døende, og for de nærmeste. Og hvordan hjælper man de efterladte i den svære tid, der følger?

Sognepræst og hospicepræst Alice Pedersen fortæller om, hvad man som udenforstående kan gøre, for at hjælpe den sørgende.

Førstehjælp og hjertestarter kursus

Kursus for frivillige om førstehjælp ved hjertestop og brug af hjertestarter Aed.

På plejecentrene i kommunen hænger der de fleste steder en hjertestarter, men hvordan bruger man sådan en?

På dette kursus, undervises der både i teori og praksis om hjertestop. Du lærer om førstehjælp ved hjertestop og hvordan du kan genoplive en person med brug af en hjertestarter. Der udstedes bevis efter deltagelse på holdet.

Kurset er gratis for alle frivillige på ældreområdet i Randers Kommune. Der kan deltage 16 på hvert hold.

Tid og sted:

Mandag d. 16.11.15 kl. 14.00 – 18.00 på Center Åbakken, Bakkevænget 1, Øster Tørslev

Onsdag d. 18.11.15 kl. 14.00 – 18.00 på Kildevang, Randersvej 23, Langå

 

Kursus om hjælpemidler

Kurset fandt sted den 2.juni 2015 kl. 14.30-16.30 på Hjælpemiddelhuset Kronjylland, Agerskellet 22, 8920 Randers NV.

Som frivillig kan du indimellem stå i en situation, hvor du skal håndtere en kørestol eller en rollator. Måske har du viden om hjælpemidler, som trænger til at blive genopfrisket eller måske har du slet ikke har kendskab til hjælpemidler i forvejen. Kurset tager udgangspunkt i de situationer, du som frivillig, kan stå i og giver dig mulighed for at stille spørgsmål og praktisk afprøvning.

Hvordan klappes en kørestol sammen, så den fylder mindst muligt? Hvordan får jeg en kørestol op over en kantsten uden den tipper? Hvordan får jeg fodstøtterne rigtigt sat på? Det er nogle af de spørgsmål du vil få svar på under kurset. Samtidig får du også mulighed for en rundvisning på Hjælpemiddelhuset Kronjylland.

Kurset er gratis for alle frivillige på ældreområdet i Randers Kommune. Efter kurset vil der være mulighed for at netværke og udveksle erfaringer med andre frivillige.

Kursus om rehabilitering

Kurset fandt sted på Center Møllevang, 25. februar 2016 kl. 15-17

I Randers Kommune har vi særlig stor fokus på rehabilitering. Men hvad er det nu rehabilitering betyder og hvordan kan du som frivillig have en rehabiliterende tilgang i dit virke som frivillig?
Denne eftermiddag fortæller ergoterapeut Rikke Odderskjær Glud om begrebet rehabilitering og hvordan der arbejdes med det i Randers Kommune. Hun kommer desuden med gode ideer til, hvilke små ting man kan ændre på og dermed hjælpe borgere til at bevare fysiske og intellektuelle funktioner længst muligt.